Welkom terug! Wat is er anders?

Vanaf 13 oktober ontvangt de bib je weer met open armen én met een nieuw softwaresysteem. Meteen veranderen ook enkele kleinere zaken in het reglement.

wise

Alles op een rijtje:

• Je kunt nu tot tien dvd’s (films en series) tegelijk uitlenen. Vroeger kon je vijf exemplaren meenemen.
  • Van onze populaire bordspellen neem je nu maar één tegelijk mee naar huis (voordien drie exemplaren).
  • Wanneer je een e-reader (max 1) ontleent, kun je dat nu ook combineren met de uitleen van een ander gadget of een tablet (max 1).
  • Jongeren vanaf 12 jaar kunnen alle materialen lenen, ook in de volwassenen categorieën. Voordien kon dat maar vanaf 14 jaar.
  • Kinderen onder de 12 kunnen nu ook kindercd’s en kinderdvd’s ontlenen. Het is niet meer nodig om het lidmaatschap van mama, papa, oma of opa te gebruiken voor deze materialen.
  • Via het gastlidmaatschap kun je in de bib van Bornem twee materialen tegelijk ontlenen met je geldig lidmaatschap van onze bib Puurs-Sint-Amands, helemaal gratis. Omgekeerd geldt dat natuurlijk ook. Vroeger ging het om max. tien materialen op jaarbasis.
  • Heb je een Vrijetijdspas? Dan kost je jaarlijks lidmaatschap maar € 8 in plaats van € 10 als inwoner of € 13 voor niet-inwoners. Voor iedereen onder 18 jaar blijft het lidmaatschap gratis.
  • We stimuleren het gebruik van de bib zo veel mogelijk. Daarom blijft onze bib boetevrij. Ben je te laat? Dan krijg je eerst twee herinneringen toegestuurd, geen boete. Na deze twee herinneringen rekenen we wel een administratieve kost van € 8 aan. Je lidmaatschap wordt dan even geblokkeerd tot alle materialen weer binnen zijn en de kost werd betaald.
  • Je weet waarschijnlijk al dat je materialen online kunt verlengen via Mijn Bibliotheek. Dat kan nu ook nadat de inleverdatum al verstreken is.
  • Binnenkort kun je via Mijn Bibliotheek ook betalingen uitvoeren.

Tot slot:

Net als voordien

• betaal je geen leengeld voor dvd’s, cd’s of games.
  • is je lidmaatschap geldig voor 12 maanden
  • kun je de uitleentermijn van 4 weken twee keer verlengen met telkens 4 weken. Tenzij het materiaal gereserveerd werd.