Word jij onze nieuwe computercoach?

De computercoaches zijn een succesverhaal. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe krachten.

Allemaal digitaal

Context

Computers, internet, facebook, iPad, smartphone … het hoort voor velen bij het dagdagelijks leven. Toch zijn er ook nog heel wat mensen die niet over deze mogelijkheden beschikken of die heel wat hinder ondervinden bij het gebruik ervan. We willen aan iedereen de kans geven om hun kennis en vaardigheden te vergroten.

Wat verwachten we?

Wij zoeken mensen die hun computerkennis willen delen met anderen. Je zet mensen op weg gaande van het leren opzoeken van informatie tot het gebruik van nieuwe media (smartphone, tablet,…) en sociale media ( Facebook, Skype …).

Wij verwachten dat je op geregelde, vaste tijdstippen (maandelijks op donderdagnamiddag) in de bibliotheek aanwezig bent zodat iedereen bij jou terecht kan met zijn vragen en problemen rond pc-, tablet en smartphonegebruik.

Wat houdt de taak in?

• Bezoekers helpen bij veelvoorkomende problemen zoals afbeelding of mail versturen, programma’s updaten of verwijderen, opschonen apparaat, antivirus instellen, account synchroniseren,  enz.
  • Optioneel geven van kennismakingsinitiaties ICT: hetzij individueel, hetzij aan kleine groepen deelnemers en het ev. doorverwijzen naar de formele ICT-opleidingen

Vereisten

• goede kennis Nederlands
  • vlot in sociale omgang en goede communicatieve vaardigheden
  • voldoende kennis computer, tablet en smartphone
  • motivatie en inzet zijn belangrijker dan studieniveau

Wat bieden wij?

Wanneer je als vrijwilliger start komt je terecht in een pool van gemotiveerde en enthousiaste coaches.

Je mag verdere begeleiding en ondersteuning verwachten.

Voldoening bij het verder helpen van de bezoekers

Interesse?

Neem dan vóór 31 mei 2019 contact op met de bibliotheek via 03 203 27 52 of bibliotheek@puursam.be.