Poëzieweek

De Poëzieweek start op Gedichtendag, donderdag 27 januari, en loopt t.e.m. woensdag 2 februari.

De Poëzieweek 2022 is in aantocht! Deze feestelijke tiende editie vieren we onder andere met dichter Ramsey Nasr (en zoveel meer!). Hij schrijft het Poëziegeschenk dat tien gloednieuwe gedichten bevat rond het thema ‘Natuur’.

"Tijdens deze Poëzieweek laten we ons verrassen door lieveheersbeestjeswoorden, door slingerplantzinnen en varenverzen. We fluisteren gedichten om de dieren te verwarmen in hun winterslaap, we laten onze woorden waaien in de wind. We geven taal aan wat we belangrijk vinden en willen bewaren. We zingen luid over een groene toekomst, vol bloesemingen en overvloed."

 

 

 

Net zoals iedere jaar organiseren we ook tal van leuke activiteiten:

  • De hele Poëzieweek lang kun je een poëziewandeling vol gedichten maken in Park Fort Liezele. Je start aan de ingang van het landschapspark en wandelt een korte tour. Op die tour kun je 6 poëziebokalen vinden waarin telkens een gedicht of opdracht zit. Vind je een gedicht mooi? Dan mag je een kaartje meenemen. De kaartjes kan je nadien ook planten, want er komt een mooie bloemenmengeling uit voort. Het plannetje van de wandeling is te vinden in de bib of online. Het is een vrije wandeling.
  • In zowel de bib van Puurs als de bib van Sint-Amands ga je tijdens de Poëzieweek tal van natuurfoto's van de gemeente tegenkomen. Hierop zal een groeigedicht komen te staan. Maar dit kunnen we niet alleen, we hebben hiervoor jouw hulp nodig. Voeg jij een woord of zin toe aan dit groeigedicht?
  • Op vrijdag 28 januari 2022 organiseren Wout Van Den Eede en Thomas Delrue een open podium voor iedereen die zijn poëzie met een publiek wil delen. Schrijf je in als deelnemer of als publiek.