Activiteit voor scholen: Hoe mediawijs ben jij?

De leerlingen maken kennis met allerhande zoekmachines op internet. In een snel digitaliserende wereld leren ze veilig om te gaan met de positieve en negatieve kanten van het internet.

Wanneer
Van 1 oktober 2020 tot 30 juni 2021

Activiteit voor scholen: Jeugdauteur Mattias De Leeuw op bezoek

Voor de kinderen van het eerste leerjaar bieden we de mogelijkheid aan om naar een voorleesvoorstelling te komen van jeugdauteur Mattias De Leeuw.

Wanneer
Van 1 oktober 2020 tot 30 juni 2021

Activiteit voor scholen: Jeugdauteur op bezoek

Voor de kinderen van de derde kleuterklas nodigen wij een jeugdauteur uit.

Wanneer
Van 1 oktober 2020 tot 30 juni 2021

Activiteit voor scholen: 3D-printen i.s.m. Bender Makerspace

3D-printing gaat een steeds grotere plaats innemen in onze maatschappij. Het is daarom belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al leren om te gaan met een 3D-printer. We printen een sleutelhanger die de leerlingen mee naar school kunnen nemen.

Wanneer
Van 1 oktober 2020 tot 30 juni 2021

Activiteit voor scholen: Wegwijs in de bib

Een Bibmedewerker neemt de leerlingen mee op een boeiende ontdekkingsreis in de wereld van boeken: prentenboeken, sprookjes, voorleesverhalen, luisterboeken, leesboeken en informatieve boekjes. De leerlingen maken kennis met de werking van de bib, leren waar ze leuke boeken vinden.

Wanneer
Van 1 oktober 2020 tot 30 juni 2021

Activiteit voor scholen: Bibster

Spelenderwijs leren de leerlingen met tablets de bib beter kennen. Het spel wordt gespeeld in kleine teams die het tegen elkaar opnemen in een spannende strijd. Door opdrachten uit te voeren en vragen op te lossen kunnen de teams punten verdienen.

Wanneer
Van 1 oktober 2020 tot 30 juni 2021

Boekenmarkt bibliotheek Puurs-Sint-Amands

Zit jij graag met je neus in de boeken? En vind je niets gezelliger dan rondkuieren op marktjes? Dan is de boekenmarkt helemaal jouw ding. Verwacht een massa boeken, strips, muziek, films en games die smeken om een tweede leven in je woonkamer. Het grootste aanbod komt van onze eigen bibliotheek. Die doet oudere exemplaren van de hand om plaats te ruimen voor recenter werk. Maar ook ...

Wanneer
zondag 4 oktober 2020